Domov / PR články / Nezabudnuteľná Demänovská dolina

Nezabudnuteľná Demänovská dolina

Severné svahy Nízkych Tatier môžeme s čistým svedomím považovať za najatraktívnejšie, a teda aj najnavštevovanejšie lokality na Slovensku. Južne od mesta Liptovský Mikuláš leží najkrajšia dolina, ktorá zaberá plochu takmer 16 km a nachádza sa v ochrannom područí Národného parku Nízke Tatry. Je situovaná medzi vrhmi Chopok a Ďumbier, no nemej známa je aj Krúpova hoľa, Dereše a Poľana. Áno, pozoruhodné scenérie a estetické panorámy predkladá svojím návštevníkom Demänovská dolina. Nachádzajú sa tu aj také poklady ako Demänovský kras či Vrbické pleso.

Milovníci panenskej prírody a horského prostredia sa sem radi vracajú v ktoromkoľvek ročnom období. Tunajšia zima sa považuje za lyžiarsky raj. Je tu však tiež veľa príležitostí pre iné športové vyžitie. Strediská cestovného ruchu tu vyrástli ako huby po daždi, preto sa turisti, lyžiari a iní návštevníci nemusia obávať, že tu nenájdu vhodné ubytovanie. Demänovská dolina je tu pre všetkých a jej štedrosť nepozná medze. Pripravte sa na srdečnosť, priateľskosť, komfort a doslova rodinnú atmosféru.

Stredisko zimných športov na svetovej úrovni

Oblasť bola osídlená už v praveku, o čom svedčí viacero nálezov v jaskyni Okno. Demänovská dolina sa preslávila najmä svojím podzemným svetom, zaľadnenými a kvapľovými krásami, ktoré ponúkajú jej jaskyne. Po vybudovaní lanovky na Chopok sa obzory rozšírili a z tejto oblasti sa stalo významné stredisko zimných športov, ktoré sa začalo nezmazateľne vrývať aj do pamäte návštevníkov z cudzích krajín. Ubytovacie možnosti sa sústreďujú priamo do centra diania. Takto to nebudete mať ďaleko ku kabínkovej lanovke, sedačkovým lanovkám, ale ani k lyžiarskym vlekom a upraveným svahom. Štýlové apartmány Jasná nájdete aj v rodinnom komplexe ThermalSki Jasná. Útulné ubytovanie v dvoch samostatných chatkách vybavené vlastnou kuchynkou, sociálnym zariadením a pekným nábytkom garantuje vysokú spokojnosť.

Rodinná dovolenka v prírode

demenovska-dolina1Apartmány ThermalSki Jasná sú umiestnené na začiatku Demänovskej doliny, iba kúsok od bobovej dráhy a 10 km od lanovky na Chopok. Príjemná atmosféra, niekoľko tipov na skvelé výlety, túry, cyklotúry a nové detské ihrisko priamo v areáli ubytovacieho komplexu vytvárajú tie najlepšie podmienky pre dovolenku s deťmi. Ubytovanie Jasná sa teda javí ako vhodné riešenie, keď chcete uniknúť z uponáhľaného stereotypu bežných dní, aspoň na chvíľu zabudnúť na stres a vrátiť sa do prostredia, ktoré je nám tak prirodzené. Zima ešte nepovedala posledné slovo, preto neváhajte využiť vydarenú sezónu. Všetka tá krása a zábava tu čaká na vás.

Foto: thermalskijasna.sk

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*