Domov / PR články / Útulná chata ako útočisko pred chaosom bežných dní

Útulná chata ako útočisko pred chaosom bežných dní

7Každý z nás potrebuje občas vypnúť a izolovať sa od okolitého sveta, chrániť sa pred zhonom, zbaviť sa stresu, zregenerovať telo a myseľ. Niektorí uprednostnia relax vo vlastnej záhrade, kde sa ponoria do upokojujúcej vírivky a sledujú hviezdy. Iní potrebujú ísť ďalej, do hôr, preč z rušných ulíc. Pre tento typ ľudí sú ideálne pobyty na chate hlboko v lese, ktorá je obkolesená len zvukom prírody a čerstvým vzduchom. V dnešnej dobe sa konštruujú rôzne chaty, niektoré dokonca pripomínajú skôr firemné budovy postavené zo skla a betónu. Nie je však nad klasiku a útulný drevený obklad. Väčšina  z nás preto stále uprednostňuje chaty z dreva a tí, ktorí sa odvážili experimentovať, sa k ním časom vracajú. Prirodzené a prírodné stavby totiž človeka od prírody zbytočne neizolujú, ale ho s ňou dôverne prepájajú.

Jednoduchosť a trvácnosť

Podľa podnebia a individuálnych potrieb sa môžu chaty stavať čisto z dreva alebo v kombinácii. Drevené obloženie interiéru však zapadne do hocijakého priestoru, garantuje tradičný komfort a neopakovateľnú atmosféru. Medzi najznámejšie a najčastejšie používané typy drevených obkladov patrí jednoznačne tatranský profil, ktorý bol vytvorený priamo pre chatové modely obydlí, pretože práve tu sa najviac hodí. Vyznačuje sa jednoduchosťou a trvácnou kvalitou. Veľký výber drevených obkladov z tatranského profilu nájdete aj na tejto adrese. O obľúbenosti tohto materiálu svedčí tiež fakt, že sa využíva i pri výstavbe rodinných domov alebo podnikov.

Umenie na chate

Ako každý iný, tak aj obytný priestor chaty si zaslúži výzdobu vo forme umeleckých kúskov. Či už pôjde o unikátne a originálne diela, alebo vkusnú masovú produkciu, faktom zostáva, že každý obraz, soška alebo zaujímavá vázička dokážu spríjemniť obytný priestor a odlíšiť ho od katalógových tuctoviek. Podľa vlastných preferencií a vkusu si určite vyberiete umelecké dielo šité na mieru. Stačí sa len pozrieť TU. Ponuka obrazov od viac alebo menej známych autorov je skutočne bohatá a predkladá doslova pastvu pre oči. Vhodný kúsok nielen zaplní dieru na prázdnej stene, ale prinesie aj estetický zážitok a symbolický odraz Vášho vnútra.

Prajeme Vám veľa krásnych a pokojných chvíľ mimo bežného chaosu, nech už sa ich rozhodnete stráviť kdekoľvek.

Foto: © [Nikolai Sorokin] / Dollar Photo Club

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*