Domov / Motivácia / „Harmonica Man“ Andie Mackie – muž, ktorého v nebi nechcú

„Harmonica Man“ Andie Mackie – muž, ktorého v nebi nechcú

Absolvoval deväť operácií srdca.  Muž prezývaný „Harmonica Man“ Andie Mackie sa rozhodol, že prestane brať 15 druhov liekov a za peniaze ktoré ušetrí, urobí radosť ďeťom a naučí ich hrať na harmonike. Andy má už 70 rokov, je bývalý cvičiteľ koní a podľa lekárov by tu už dávno nemal byť. Andy bral 15 druhov liekov a veľmi trpel nežiadúcimi účinkami. Na konci svojho života si povedal,  že sa chce venovať niečomu,  po čom túžil od malička. Rozhodol sa splniť si svoj sen, aj napriek chorobe a pokročilému veku. Prestal brať všetky lieky a za ušetrené peniaze nakúpil harmoniky a začal chodiť po školách a učil deti hudbu. Na harmonike hrá od svojich piatich rokov.

Andy Mackie si plní svoj sen v 70-ke

andy-mackie-3Andy najprv kúpil 300 harmoník,  potom ich všetky rozdal deťom. Nezomrel za mesiac, ako mu tvrdili lekári a kúpil ďalších 100 harmoník, ktoré tiež rozdal pri učení detí. Za 11 rokov rozdal ďeťom spolu 13 000 harmoník a ďalších nástrojov. Andy verí, že hudba kŕmi našu dušu. Hra na harmonike je preňho útek. Je to miesto,  kde radosť a šťastie prekoná bolesť a utrpenie. Jeho želanie znie: „Každé dieťa by malo mať možnosť učiť sa hrať  na akýkoľvek hudobný nástroj“. Keď ho stretnete na ulici, pravdepodobne vám podaruje harmoniku. :) Všetky deti ho milujú.

 

Andy Mackie žije jednoduchý život v karavane. Technicky a podľa medicíny, by už nemal byť medzi živými. Andy na otázku,  prečo ešte neumrel,  odpovedal: „Myslím si,  že žijem len preto, lebo v nebi ešte nepotrebujú nikoho,  kto vie hrať na harmonike“ :). Andy rozdáva rôzne hudobné nástroje, ktoré sám vyrobí a nadaným deťom, ktoré majú o hudbu záujem,  kúpil gitary. Všetky lekcie a všetku prácu robí zadarmo, len pre svoje potešenie a je šťastný zo šťastia iných. Nienadarmo sa hovorí: „Jediné šťastie je to, keď urobíme šťastným niekoho iného„.

V kraji kde Andy žije, je to priam zázrak a všade kde sa pozriete, deti hrajú na hudobné nástroje. Každé dieťa má obrovskú radosť z hrania na hudobné nástroje a priam žiari láskou k hudbe. Andy nakoniec dodal: „Verím tomu, že radosť a šťastie detí pri hraní ma drží pri živote.“ Najcennejšie momenty života si zvyčajne presne neplánujeme. V minulosti keď mal Andy veľké bolesti si položil otázku: „Keby som mal urobiť na tejto Zemi už len jednu jedinú vec, čo by to malo byť?“ Odpoveď bola potom preňho priam jednoznačná a veľmi jednoduchá. „Daj deťom radosť z hudby.“ Andy dnes vyrába nástroje vo svojej dielni, učí deti, organizuje koncerty, najíma učiteľov, organizuje verejné zbierky a koncerty, robí to, čo ho napĺňa a svoju prácu miluje a robí ju rád- aj napriek svojmu pokročilému veku.

Dnes obdaroval viac ako 18 000 detí  rôznymi hudobnými nástrojmi a naučil hrať tisícky detí. Založil Andy Mackie Music Foundation. Je to celé jednoduché. Andy rozdáva dar hudby každému dieťaťu a keď sa naučí hrať, podaruje harmoniku svojmu kamarátovi s tým, že kamaráti sa naučia hrať sami. Je to veľmi inšpirujúci príbeh. Svoje sny si môžeme splniť kedykoľvek. Nezáleží na tom či sme starí, mladí, malí, veľkí, čierni alebo bieli. Treba počúvať svoje srdce, ísť proti starým presvedčeniam spoločnosti. Nebrať ohľad na to, čo si o mne pomyslia ostatní. Nebáť sa zlyhania a myslieť iba na svoj cieľ a sen. Andy vybudoval niečo, čo má nevyčísliteľnú hodnotu a to všetko zadarmo.  Nikdy nechcel za svoju prácu peniaze. Andyho práca a úsilie tu ostane navždy, aj po jeho smrti. Peknú nedeľu želám.

Celý príbeh Andyho nájdete v dokumente:
http://andymackiemusic.org/AMMF/Home_files/The-Story-of-Andy-Mackie.pdf
Andyho web: http://andymackiemusic.org/

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*