Pin It
Domov / Motivácia / Návod, ako si splniť svoj sen

Návod, ako si splniť svoj sen

Splnili ste si v poslednom čase nejaký veľký sen? Vravíte nie? Mne sa to teraz nedá, mám predsa prácu, školu, splácam hypotéku – to sa predsa nedá. BLBOSŤ!!! Česko-Slovensko-Poľská posádka opäť potvrdila, že všetko je možné, keď sa chce. Najnovšie zdolali Južnú Ameriku od vrchu po spodok, cez Amazóniu, Andy až na najjužnejšie miesto v Južnej Amerike, kam sa dá dôjsť s autom. Posádka na čele s Danom Pribáňom pozostávala z dvoch trabantov, jedného malucha a Jawy 250. Na expedícii boli viac ako štvrť roka a prešli presne 20406 km.

Trabantom prešli Afriku

Pri cestovaní Autobusom Student Agency, som zbadal zaujímavo znejúci film Trabantom cez Afriku. Popravde, zaujal ma už len ten názov. Po filme som mal neuveriteľnú chuť hodiť všetko za hlavu, zobrať bicykel a odísť len tak niekam.  :) Ten príbeh je dokonalý a totálne vás nabudí a namotivuje splniť si vaše sny. Povedzme prejsť si trabantom Afriku nie je sranda.

Africa

Dvd dokumentu  je možné zakúpiť na adrese:

http://afrika.transtrabant.cz/dvd-dobrovolne/

Afrikou to však nekončí. V septembri 2012 sa rozhodli prejsť celú Južnú Ameriku.

Zdolali Južnú Ameriku

Presne 20406 kilometrov cez  vysokohorské Andy (5000 m.n.m), dažďové pralesy a soľnú púšť, zvládla žltá posádka bez väčších problémov.

Na cestu cez Južnú Ameriku vyrazili na strojoch:

  • Jawa 21 special (výkon 5,5 k)
  • Fiat 126p (výkon 23 k)
  • 2x trabant 601 (výkon 26 k)

 

Krátke info o expedícii:

Trasa expedície viedla cez to najnáročnejšie, čo môže Južná Amerika ponúknuť. Autá doviezli na lodi do Guyany na severovýchodnom pobreží. Odtiaľ putovali cez srdce pralesa v Brazílii, ďalej Peru, cez Andské pohoria, na pobrežie Pacifiku do Chile, až na koniec panamerickej diaľnice. Odtiaľ na začiatok cesty „Carreteru Austral“ až na hranice Argentíny a smerom na najjužnejšie miesto Ameriky dosiahnuté autom. V Brazílii prešla výprava najťažšiu cestu Amazónie – oficiálne uzavretú cestu cez dažďový prales, obávanú BR319. „Občas to bolo na hrane, alebo skôr za ňou… Prepadli sme sa do zhnitého mostu, vyprosťovali autá z jám, do ktorých sa vošli celé, a nakoniec začalo pršať. “ Bolo to náročné, ale preto sme to robili, aby sme ukázali, že keď sa chce, tak ide všetko,“ vysvetľuje Dan Přibáň.

178468_10150249028944956_1788255877_o

V peruánskych Andách vystúpali dva žlté trabanty až do výšky 4868 m. n. m. – najvyššie, kam kedy vyšlo auto s dvojtaktným motorom!

Na Pacifickom pobreží ich čakalo prekvapenie. Tu mal vedúci výpravy isté pochybnosti: „ Expedícia skoro skončila v prvej tretine! Vyrazili sme po pacifickej pláži, a autá nám skoro zožral príliv a vlny“, popisuje Dan najväčší problém celej cesty.

306887_10150253031984956_1652230193_n

Posádka:

Česko-Slovensko-Poľská posádka pozostáva z cestovateľov, filmárov a fotografov na čele s Danom Přibáňom, ktorý svojim žltým trabantom prešiel už v roku 2007  Hodvábnu cestu v Ázii a o dva roky neskôr Afriku od severu k juhu. Dokument Trabantem napříč Afrikou je najlepším a najviac hodnoteným dokumentom roku 2011 na ČSFD. Film vyhral dve hlavné ceny na Medzinárodnom festivale outdoorových filmov, hlavnú cenu festivalu Neznámá zem a niekoľko ďalších ocenení.

 

Viac info, milión fotografií z cesty a ďalšie zaujímavosti nájdete:

http://www.facebook.com/TransTrabant

Záver: Snívajte a plňte si svoje sny nebojte sa za nimi ísť, aj keď vám všetci tvrdia, že to nejde. Nebude to jednoduché, nespadne vám všetko len tak z neba, ale ten pocit na konci stojí za to. :)

Na záver jedna pekná pravda zo života: „Svet patri tým, čo sa neposerú“ Charles Bukowski :)

Fotografie z výpravy:

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*