Pin It
Domov / PR články / Zarobte na skladových priestoroch a zvýšte ich produktivitu

Zarobte na skladových priestoroch a zvýšte ich produktivitu

22O spôsoboch, ako zarobiť peniaze, sa už popísalo kadečo. Dnes je k dispozícií zakladanie s.r.o. za výhodnú cenu, svoj biznis môžete vykonávať s atraktívnou adresou prostredníctvom virtuálnej kancelárie a podobne. Jednou z alternatív celkom výhodného podnikania, v súčasnosti pomerne obľúbeného, je zarábanie na skladových priestoroch. Pokiaľ teda máte nejaký ten pozemok nazvyš, možno sa oplatí zriadiť tu sklad, ktorý môžete využívať alebo prenajímať. Poďme sa teraz pozrieť bližšie na to, ako zarobiť na sklade a zvýšiť jeho produktivitu.

Široké možnosti pre generovanie príjmov

Či už sklad vlastníte, alebo si ho chcete prenajať a dúfate, že Vám bude zarábať, s trochou kreativity sa z inak bezvýznamných priestorov môže stať výkonné aktívum. Vo väčšine prípadov sa so skladom spája uskladnenie potravín, hotových výrobkov a nadbytočných zásob výrobcov alebo predajcov. Zmapujte si trh a určite nájdete niečo, čomu by vo Vašej lokalite prospela priestranná hala. Určite to bude chcieť prvotnú investíciu. Sklad potrebuje zariadenie na regulovanie teploty, ventiláciu, ale aj poistenie, protipožiarnu ochranu a manipulačné zariadenia. Zabezpečiť si budete musieť vysokozdvižný vozík, vážiace systémy, ktoré nájdete aj na tejto adrese, pásové nakladače a podobne. Rátať by ste mali aj s nejakým personálom. Skladové priestory však ide využiť aj inak.

Dajte ľuďom to, čo potrebujú

Ako sme už spomínali vyššie, hala Vám dokáže najlepšie zarobiť, keď vyplníte prázdne miesto a ponúknete ľuďom to, čo im chýba. Pre väčšiu atraktívnosť môžete priestor upraviť tak, aby bol zvukotesný. Potom ho začnite prenajímať na spoločenské akcie, obchodné a skupinové stretnutia, semináre a iné. Jednoducho, klientom predložíte nízkonákladové miesto, kde sa môžu zhromaždiť. Do svojej ponuky pokojne zahrňte aj prenájom stoličiek, stolov, audio-vizuálneho zariadenia alebo výzdoby.

Miesto, kde to žije

Pre pásové nakladače a bagre, ktoré sa zvyknú v skladoch často využívať, nájdete náhradné gumové pásy TU. V prípade, že to chcete skúsiť s niečím dynamickejším, začnite vo svojich priestoroch organizovať jedinečné párty. Hale dodajú šmrnc iste aj parkety, ozdobné stĺpy, rastliny, atypický nábytok, bar, mixážny pult, ozvučenie a svetelná šou. Škála je naozaj pestrá a ak si prizvete na pomoc promótora, v širokom okolí nebude lepšieho miesta pre svadby, športové rauty, umelecké výstavy, stužkové, plesy, firemné večierky či diskotéky. Hala môže byť prenajatá aj škole, ktorá nemá telocvičňu, alebo tu vytvorte športové a zábavné centrum pre rodiny. Trošku uletená, no nie nezmyselná, je tiež predstava, že svoje skladisko premeníte na kino.

Biznis priestor

Počuli ste, že vo Vašom okolí sa má otvárať súkromné lekárske zariadenie, veterinárna ambulancia, posilňovňa, tanečná škola alebo fitnescentrum, no kompetentná osoba stále nenašla vhodný priestor? Skúste ju osloviť a vzájomne si pohovorte o možnostiach. Určite bude treba doriešiť pár záležitostí, no ak sa Vám zdá táto cesta schodná, chopte sa jej.

Rozdelenie

Jednou z možností je tiež rozdeliť veľký priestor na viacero menších sekcií, ktoré môžete prenajímať súkromným osobám alebo firmám. A čo by ste povedali na akési malé trhovisko? Všetko bude kryté a predajcovia by iste ocenili kvalitný priestor, kde môžu ponúkať svoj tovar. Kvety, zelenina, darčekové predmety, odevy… Celkom pekná predstava, nemyslíte? V zahraničí sa zvyknú sklady prenajímať aj na nakrúcanie filmových scén, no na Slovensku nie je táto možnosť až tak atraktívna. Podaktorých snáď napadne využiť voľný priestor na farmárske účely, výskum, opravu áut alebo ako parkovisko. Celé je to vo Vašej réžií.

Zvýšenie produktivity

Efektivitu skladových priestorov zvýšite aj tak, že udržíte krok s moderným vybavením, zabezpečíte bezpečné a pohodlné podmienky. V prípade, že zamestnávate ľudí, pravidelne im vyplácajte mzdu. Ak tu uschovávate materiál, výrobky a suroviny, robte často inventúru a porovnávajte produktivitu. Zakúpením a nainštalovaním najnovších zariadení (automatické brány, výťah, počítačové systémy) uľahčíte zamestnancom i klientom manipuláciu v sklade. Skontrolujte logické rozmiestnenie priestoru. Uložené zásoby by mali byť prehľadné a ľahko dostupné.

Bez ohľadu na to, ako chcete skladové priestory využívať, poraďte sa s poisťovňou, hasičmi a miestnymi úradmi skôr, ako podpíšete akúkoľvek zmluvu alebo začnete s rekonštrukciou. Ak sa rozhodnete v priestoroch podávať alkohol, potrebujete licenciu. Chcete servírovať jedlo? Pozor na nutnú kontrolu hygieny! Viete zabezpečiť toalety, tečúcu vodu a podobne? Toto (a mnoho iného) neradno podceniť. I napriek tomu sa nenechajte odradiť. Držíme palce!

Foto: freedigitalphotos.net

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*