Domov / PR články / Ženích – dokonalý muž

Ženích – dokonalý muž

Nejednej družičke i samotnej neveste sa podlomia kolená, keď uvidia pred sebou toho dokonalého muža. Odrazu je ten známy chlap akýsi iný. Má slávnostné oblečenie, v očiach sa mu zračí radosť, v hlase sa odráža napätie, možno očakávanie. Oblek z kvalitného materiálu (kašmír, hodváb, bavlna, zamat, satén) urobí z neho gavaliera. Ako je to s košeľou? Číslo sa určuje podľa obvodu krku, doplňujúcim číslom je výška postavy. Rukáv by mal byť dostatočne dlhý, aby manžeta vyčnievala spod saka aspoň na centimeter. Pokiaľ ženích zvolí elegantnejší strih obleku, tak sa odporúčajú slávnostné košele s dvojitými manžetami a manžetovými gombíkmi. Košeľa s lomeným golierom je vhodná do smokingu. Ak si nezakladáte na formálnosti, tak sa môžete rozhodnúť aj pre rozhalenkovú košeľu. Farba by sa mala pridŕžať bielej palety, ale najmä by mala ladiť s odtieňom nevestiných šiat.

Máte radi jednoduchosť, no nechcete sa vzdať elegancie? V tom prípade môžete zvoliť nohavice užšieho strihu, bez záhybov v páse. Dať si radšej motýlika alebo kravatu? Čierny motýlik sa hodí ku smokingu, biely ku fraku. Ak klasický oblek, tak tou najlepšou voľbou je kravata farebne zladená s vestou. Kravata by mala dosahovať v zpriamenej polohe k pásu. Neradi viažete kravaty? Alternatívnou môžu byť moderné krátke kravaty tzv. plastrony alebo regaty „zostrihnuté“ do šikma. Možno ste nevedeli, že v súčasnej dobe sú opäť v móde klobúky. Ide o odvážny a troška extravagantný doplnok. No záleží, ako vnímate konvencie. Za netradičný doplnok u muža sa považujú aj rukavice. Tie sa nosia len ku fraku. Topánky by mali byť celokožené. Obvykle sa nosia lesklé poltopánky na šnurovanie s tenkou podrážkou so špicou. Podľa topánok sa vyberá tiež opasok. Musia spolu ladiť. Ak chce ženích zvýrazniť svoju dokonalosť, tak by mal voliť správnu (nie príliš ťažkú) vôňu. Najlepšou voľbou je taká, ktorá by nevestu presvedčila v prípade, že bude mať „zajačie úmysly“. Príťažlivosť a neodolateľnosť sú znakmi gentlemana.

wedAle z muža nikdy nebude gentleman, ak nevie, ako sa má správať. Úlohou ženícha je zabezpečiť kyticu pre svoju nevestu, matku i svokru. Postará sa tiež o prstienky. Od nevesty dostane košeľu i vreckovku do kapsičky (kedysi ju dievčatá ručne vyšívali). Noc pred svadbou by nemali tráviť nastávajúci spolu Aby bola svadba dokonalá, tak v ženíchovom pierku (voničke) by mal byť jeden kvet z kytice nevesty. V svadobný deň si príde ženích po svoju nevestu, poďakujú sa rodičom a odchádzajú na slávnostný obrad. Tak ako sa svadobná hostina začína prípitkom, tak zábavu začína tanec novomanželov. Neexistuje nič krajšie ako láska. Svadba by mala byť jej spečatením, nie však koncom. Aby ste predišli zbytočným stresom a hádkam, ktoré už pokazili nejeden nádherný svadobný deň, tak vaše „volanie o pomoc“ môže vypočuť svadobná agentúra, ktorá vie čomu sa vyvarovať a čo urobiť, aby sa predišlo nečakaným udalostiam. Nech si všetci odnesú len pekné spomienky a hovoria, že v tento úžasný deň si vzal jeden dokonalý muž jednu dokonalú ženu. Dokonalosť sa však neskrýva v neomylnosti, ale v úcte, porozumení a dôvere.

O rozlúčke so slobodou sa môžete dočítať v našom článku na http://www.svadbavmartine.sk/rozlucka-so-slobodou/

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*