Domov / Recenzie / Video recenzia – Organic Miswak STICK

Video recenzia – Organic Miswak STICK

Dnes som si pre vás pripravil recenziu prírodnej zubnej kefky – Organic Miswak STICK. Jedná sa o čistiacu paličku z koreňa stromu Salvadora persica. Môžeme povedať, že je to alternatíva k čisteniu zubov pomocou zubnej kefky a pasty. Prečo by ste si mali čistiť zuby drevom? Tyčinku miswak používali už Babylončania asi pred 7000 rokmi. Miswak sa dnes bežne používa prevažne v Afrike a Ázii, poznajú ju hlavne moslimovia.

Miswak sa používa veľmi jednoducho. Ako prvé z miswaku odstránite, alebo obhryziete kôru – približne 1 cm a tým vám vzniknú malé štetinky, pomocou ktorých si môžete čistiť zuby. Len samotné žuvanie miswaku je prospešné pre vaše zuby. Miswak chutí ako niečo medzi zázvorom a škoricou.

Zuby sa čistia inak ako zubnou kefkou. Čistíte ich po jednom od koreňa zubu až po špičku, ďalej medzi-zubné priestory a žuvacie plochy zubov čistíme krúživým pohybom. Miswakom môžete čistiť aj jazyk ak na ňom máte povlak. Ak miswak nepoužívate vyschne, potom ho pred použitím namočte chvíľu do vody.

Prečo miswak vyskúšať

  • Odstraňuje povlak zo zubov.
  • Nemusíte si čistiť zuby v kúpeľni.
  • Odstraňuje zápach.
  • Pôsobí anti-bakteriálne – na internete existuje niekoľko vedeckých štúdií, kde miswak zabíja baktérie účinnejšie ako zubné pasty.
  • Bieli zuby – už po 2 týždňoch zbadáte výsledok.
  • Žiadny odpad – miswak je biologicky rozložiteľný.

Miswak dokonca odporúča aj svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Samozrejme miswak nieje zázrak a ak ho nebudete používať pravidelne, nečakajte zázračne biele zuby. Výsledky uvidíte určite aspoň po dvoch týždňoch používania. Miswak stojí minimálne za vyskúšanie, cena je približne 4 eurá. Pred nedávnom som zverejnil podrobný článok o tyčinke miswak.

Video recenzia Organic Miswak Stick

Zubnú kefku venoval do recenzie miswakeshop.sk

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*