Domov / Fotografovanie / Nádherné fotografie priateľstva medzi zvieratami

Nádherné fotografie priateľstva medzi zvieratami

Často počujeme názor, že zvieratá nemajú city. Je to pravda? Nasledujúce fotografie nasvedčujú, že to tak asi nebude. Priateľstvo dokáže existovať aj medzi psom a mačkou, antilopou a gepardom :) Príroda opäť ukazuje najväčšiu silu vo vesmíre a tou je LÁSKA.

Kobra ochraňuje dve šteniatka

V Indii kobra ochraňovala 48 hodín dve malé šteniatka, po tom ako nešťastne spadli do jamy. Ľudia si napríklad mysleli, že ich chce napadnúť, ale po chvíli zistili, že ich ochraňuje. Po ich záchrane bola kobra pustená do voľnej prírody.

cobra

 

Pes a vrana

Po tom, čo strávili spolu veľa času sami v jednej miestnosti majiteľa domu, obľúbili si jeden druhého. Vrana takmer vždy sedí na chrbte psa. Ten dokonca šteká, keď sa niekto snaží dotknúť jeho kamaráta. Majiteľ psa zostrojil dokonca popruhy s držiakom pre pohodlnejšiu jazdu :)

pes a vrana

 

Čierna labuť kŕmi rýby vo verejnom parku

black swan and fish

 

Pri požiari vzniklo priateľstvo

Po ničivom lesnom požiari, hasiči zachránili v prepravkách pre zvieratá týchto dvoch krásavcov. Mláďa daniela a rysa boli umiestnené spoločne v kancelárii. O niekoľko hodín neskôr, si hasiči všimli ako sa zvieratá objímajú navzájom.

daniel a rys

 

Kačka a mačka :)

Kačica a mačka domáca vyrastali od malička spolu. Pravdepodobne kačica neznáša vodu a doposiaľ nezistila, že nevie lietať :)

kacka a macka

 

Makak a holub

Tento makak a holubica spolu žili v centre pre ochranu zvierat blízko pobrežia Číny. Jedli, hrali, a spali spolu dva mesiace predtým, než boli vypustená do voľnej prírody.

strange4

 

Pes a tiger

Do Wild-life parku v Číne prijali dve tigrie mláďatá, ktoré sa hneď spriatelili so psom jedného pracovníka.

strange5

 

Pes a tiger 2

Rodina si adoptovala tigrie mláďa, po tom ako stratil rodinu. V rodine vyrastal so psom, vzniklo tak nerozlučné priateľstvo.

tiger a pes

 

Prasa a pes

Päťtýždňové malé prasiatko sa hrá s Jack Russelom.

prasa-pes

 

Hroch a koza

Humphrey – hroch bol domáci maznáčik. Napokon vyrástol a musel byť presunutý do Rhina and Lion prírodnej rezervácie v Južnej Afrike, kde bol v bezpečí, ale osamelý. Malá terén-koza :) sa vyšplhala na Humphreyho chrbát a spriatelila sa s ním.

Hroch a koza

 

Mačka a leguán

Sobe (leguán) a Johann (mačka) boli obaja zachránení v Brooklyne, NY. Každý deň, keď je leguán vypustený z klietky, Johann ho vždy začne hľadať, lebo sa sním chce hrať.

Mačka a leguán

 

Hroch a korytnačka

Mláďa hrocha bolo zachránené po tsunami a 130 rokov stará korytnačka sa ho okamžite ujala.

Hroch a korytnačka

 

Gorila a mačka

Gorila Koko, ktorá ovláda znakovú reč, si na narodeniny želala malé mačiatko. Koko ho s láskou priajala a ukázala, ako sa vie dokonale oňho postarať.

orila a mačka

 

Impala a levica

Levicu opustila jej svorka, tak sa rozhodla prijať mláďa imaply, po tom ako zabili jej matku. Niekoľkokrát sa levica pokúsila opustiť malú impalu v spoločnosti iných Impál, ale nakoniec musela vziať mláďa späť pod svoje krídla, potom ako dospelé Impaly vydesené utekali od nej preč.

Impala a levica

 

Medveď, tiger a lev

Lev, tiger a medveď sa spolu zvykli spoločne hrať a naháňať na jednom mieste.

tiger medved a lev

 

Pes a mačka :)

Rodina si adoptovala zatúlanú mačku a slepého psa. Mačka si psa obľúbila a rozhodla sa robiť mu sprievodcu. Viedla psa k vode, potravinám a hračkám. Starostlivo tak nahradila jeho zrak.
Pes a macka

 

Sova a pes

Mláďatá sovy sa spriatelili so psom.
pes-sova

 

Medveď a mačka

V berlínskej zooligickej záhrade vzniklo priateľstvo medzi medveďom a mačkou. Navštevujú sa spolu už 10 rokov.
Medved a macka

 

Líška a mačka

Tento pár bol videný spolu viac krát pri jazere Van, Turecko. Najprv si ich všimol miestny rybár, ktorí bol svedkom zdieľania spoločného obeda (ryby) neskôr sa spolu hrali.
liska a macka

 

Tiger a opica

V inštitúte pre výskum tigrov v Južnej Carolíne, šimpanz vychováva tigrie mláďa, ktoré bolo oddelené od matky.
tiger-a-opica

 

Medveď a pes

Fotograf bol svedkom ako ľadový medveď prichádza, k pripútanému ťažnému psovi v divočine, blízko Hudsonovho zálivu. Namiesto toho, aby psy zožral, sa snim hral a objímal ho. Ľadový medveď sa sem vracal každý večer.
strangeK

 

Gepard a impala

Mláďa impaly bolo zanechané po tom ako ju zvyšok jej stáda opustilo. Namiesto zjedenia impaly, sa sňou gepardi znudene hrali a nechali ju na pokoji.
gepard-a-impala

 

Žirafa a pštros

Staré priateľstvo žirafy a pštrosa v Busch Garden’s Florida.
zirafa a pstros
pes-leopard
strangeM
pes-kuriatka
macka-kurca
slon-pes
strangeQ
strangeR
kon-macka

zdroj: icantbelieveit.org

Článok môžete podporiť na vybrali.sme.sk

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*